Kuruluş Profili
Bellona ile Yaşam Alanlarınızda Konfor ve Estetik
Bellona’nın mobilyaları, kullanıcıların yaşam alanlarını daha şık, işlevsel ve konforlu hale getirmek için tasarlanmıştır. Ergonomik detaylar, modern çizgiler ve dayanıklı materyaller, Bellona ürünlerinin ortak özellikleridir.
Kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun çözümler sunarak evlerinize değer katan Bellona, yaşam alanlarınızın vazgeçilmez ve sürdürülebilir bir parçası olmayı hedeflemektedir.
Kilometre Taşlarımız
- 1995: Kayseri’de ilk üretim tesisi ile faaliyete başladı.
- 2000’ler: Uluslararası pazarlarda adını duyurmaya başladı.
- 2022: İSO 500 listesinde 333. sırada ve FORTUNE 500 Türkiye sıralamasında 254. sırada yer aldı.
-
2016 ORMAN YÖNETİM KONSEYİ
FSC (The Forest Stewardship Council- Orman Yönetim Konseyi ), dünyadaki tüm ormanların en uygun şekilde yönetilmesini (yasal olarak hasat edilmiş) ve bu uygulamaların uluslararası anlamda yaygınlaşmasını amaçlayan bir paydaşlar sistemidir. Bellona Mobilya olarak bu amaçla, FSC CoC (chain of custody) gözetim zinciri sertifikasına; Panel mobilya, sandalye üretimi ve satışı anlamında sahip bulunuyoruz.
-
2015 LA DEPO GEÇİŞİ
LA Depo Yönetim Sistemine Geçiş (Bellona 2015 yılında mamul depolarında LA depo yönetim sistemine geçerek, ürünlerinde raf, palet takibine geçmiştir.)
-
2014 SAP GEÇİŞİ
1998 Yılından beri tüm süreçlerimizde etkin olarak kullandığımız BAAN ERP sisteminden SAP ERP sistemine geçiş yapıldı.
-
2012 ULUSAL KALİTE BAŞARI ÖDÜLÜ
2012 Yılında Bellona Mobilya büyük ölçekli işletmeler operasyonel birim kategorisinde Ulusal Kalite Başarı Ödülünün sahibi oldu.
-
2012 ULUSAL KALİTE ÖDÜLÜ Başvurusu
Ulusal Kalite Ödülüne başvuru yapıldı.
-
2011 EFQM 5 Yıldız Yetkinlik
Bellona ilk kurulduğu yıldan itibaren başlattığı süreç, sistem ve yönetim sistemlerindeki faaliyetlerinin bir sonucu olarak 2011 yılında ilk kez girdiği dış değerlendirmede 5 yıldız yetkinlik düzeyini elde etmiştir.
-
2010 17025 TÜRKAK Akreditasyonu
Bellona’ın geçerli ve güvenilir bilgiye verdiği önemin göstergelerinden biri olarak, 2010 yılında TÜRKAK tarafından Bellona Deney ve Test Laboratuvarları akredite olmuştur. Böylece test hizmetleri talep edildiği takdirde şirket dışındaki kuruluşlara da verilmektedir. Bellona, standartlarda yer almayan ve sektörde daha önce olmayan test metotlarını geliştirerek sektöre kazandırmıştır.
-
2009 İç Denetim
Risk yönetimi ve yönetişim ilkelerinin etkinliğini arttırmak adına İç Denetim bölümünün ihdası 2009 yılı itibarı ile gerçekleşmiştir. Yeni TTK için beklentiler de dikkate alınarak çalışma tamamlanmıştır. Bellona, kendi bünyesinde yaptığı iç denetim faaliyetleri ile pek çok risk ve iyileştirme alanı belirlemekte, buna karşın aksiyonlar gerçekleştirmektedir.
-
2008 Yalın Yapılanma
Bellona, 2008 yılı Aralık ayında Yalın Liderlik eğitimleri ile Yalın Dönüşüm projesini başlatarak, israfları yok etme ve müşteriye sunduğu değeri sürekli olarak arttırma konusunda stratejik bir adımı attı. Yalın Dönüşüm projesi ile birçok uygulama hayata geçirildi. Hoshin Kanri, Bakım Sistemi, Öneri Sistemi, 5S gibi pek çok sistem kurulumu ve revizyonu yapılarak hayata geçirildi.
-
2007 6 Sigma Yayılım
Bellona, Altı Sigma çalışmalarını hem üst yönetim eğitimleri hem de yeşil kuşak, kara kuşak ve ileri kara kuşak programları ile yaygınlaştırdı. TRIZ ile yenilikçiliğe sistematik bir yaklaşım getirildi.
-
2006 6 Sigma Projelerinin Başlatılması ve OHSAS 18001 Yönetim Sistemi
Bellona, kalite çemberleri ile başlattığı problem çözme yetkinliğini geliştirme çalışmalarına, 2006 yılından itibaren 6 Sigma metodolojisini de katarak mühendislik ve ar-ge faaliyetlerinde daha bilimsel yaklaşımlarla problemleri çözmeyi amaçlamıştır. Böylece rekabet üstünlüğünü elde etme ve sürdürme adına önemli bir adım atılmıştır.
-
2005 IT Project, Bütçe Yönetimi Modülü
IT Project uygulaması ile IT projeleri daha etkin şekilde hem kaynak hem de stratejik öncelikler açısından yönetilmeye başlandı, Bütçe Yönetimi modülü ERP’ye ve süreçlere entegre şekilde yeniden tasarlandı.
-
2004 Üniversite-Sanayi İşbirlikleri, QDMS Entegrasyonu,
Üniversite Sanayi işbirliği derneğinin faaliyetlerine hız verilmesi, Erciyes Üniversitesi ile ilk projelerin başlatılması.
-
2003 İK Süreçlerinin Yeniden Yapılandırılması
2003 yılında hızlı büyümenin de sonucunda İK süreçlerinin detaylı olarak incelenmesi bir ihtiyaç olarak ortaya çıktı ve mevcutta olmayan İK uygulamaları tasarlanarak hayata geçirildi. Unvan ve Kulvar Yapıları, Yetkinlik Modelleri, Ücret Yönetimi gibi temek İK uygulama ve araçları devreye alındı. Bellona’ı geleceğe taşıyacak organizasyon modeli ortaya kondu.
-
2002 E-sales ile Taleplerin Online Alınması, Barkod Sistemi, SYS Güncelleme
Bellona ERP’ye entegre şekilde hayata geçirdiği e-sales programı ile müşteri taleplerini anlık olarak almaya başladı. Esneklik ve hız kazanan süreçler müşteriye daha fazla değer sunma amacında önemli gelişimler sağladı.
-
2000 KÇ, TKY, Sistemleştirme Uygulamaları, Hedeflerle Süreç Yönetimi
Kalite Çemberleri faaliyetleri, süreçlerde yaşanan problemlerin çözülmesi ve tekrarlamaması amacıyla gönüllü ekipler tarafından 2000 yılından itibaren hayata geçirildi. Bellona’ta aynı yıl Toplam Kalite Yönetimi çalışmaları başlatılmış, eğitim ve uygulamalarla Toplam Kalite Yönetiminin her kademede sahiplenilmesi amaçlanmıştır.
-
1999 BAAN ERP’nin Tüm Süreçlerde Devreye Alınması
ERP sistemi (BAAN) öncelikle operasyon süreçlerinden başlayarak tüm süreçlerde devreye alındı. Bellona bugün ERP tecrübesi ile Türkiye’nin önde gelen kuruluşları arasında yer almaktadır.
-
1998 ISO 9001 KYS’nin Kurulması
1998 yılında sistem çalışmalarına başlayan Bellona ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemini devreye almıştır.1998 yılından itibaren sistemsel çalışmalar hız kazanmıştır.
-
1996 Üretime Başlama
1996 yılında Bellona-1 bünyesinde panel ve oturma grupları ürünleri ile üretime başlandı
-
1995 Kuruluş
Bellona Mobilya Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde bugünkü Bellona-1 fabrikası kuruldu.